Bouwkundige beveiliging

Met een goede bouwkundige beveiliging kunt u er voor zorgen dat uw woning of bedrijf minder aantrekkelijk wordt voor de gelegenheidsinbreker. De meeste inbraken, zo’n 95%, worden namelijk gepleegd door gelegenheidsinbrekers.

Bouwkundige beveiliging bestaat uit het aanbrengen van goed hang- en sluitwerk in combinatie met de juiste verlichting. Hierbij is het belangrijk dat de ‘zwakke’ plekken van uw woning of bedrijf goed beveiligd worden. De zwakke plekken zijn met name buitendeuren, ramen, lichtkoepels en dakramen. Dit geldt niet alleen voor bereikbare ramen en deuren op de begane grond, maar ook op de eerste of tweede verdieping. De gelegenheidsinbreker is namelijk zeer inventief en creatief in het vinden van een mogelijkheid om boven te komen. U moet dan denken aan opklim mogelijkheden zoals schuttingen, regenpijpen, zonneschermen of zelfs trappen die in de buurt staan.

Een goede bouwkundige beveiliging is een van de belangrijkste zaken bij het beveiligen van uw woning of bedrijf. U kunt bij het beveiligen van uw woning of bedrijf met hang- en sluitwerk gebruik maken van de productenlijst van Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Dit zijn producten die voorzien zijn van het SKG keurmerk en getest op inbraakwerendheid.

Als uw huis eenmaal goed is beveiligd, dan is het zaak de aangebrachte voorzieningen goed te gebruiken en te onderhouden. Vervang geen onderdelen zonder goed na te gaan of de totale beveiliging daarmee nog aan de eisen voldoet.

U kunt voor een betrouwbaar en goed advies contact opnemen met onze preventieadviseur.